Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bjadviesnl/domains/begrijpbaarjuridischadvies.nl/public_html/index.php on line 115
Zakelijk | Begrijpbaarjuridischadvies.nl

/ Zakelijk

Als ondernemer of ZZP'er komt u bijna dagelijks in aanraking met wet- en regelgeving. Zowel bij het starten als bij het runnen van een eigen onderneming komt meer kijken dan verwacht, zeker op juridisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten of verbreken van een contract met een leverancier of klant, het aannemen van nieuw personeel, klantgeschillen, niet betalende debiteuren of een conflict met bijvoorbeeld de verhuurder van uw bedrijfspand. De snelle toename van complexe wetten en regels kan al snel tot gevolg hebben dat u door de bomen het bos niet meer ziet! Daarnaast moet uw bedrijf in veel gevallen de beschikking hebben over enkele juridische documenten zoals algemenen voorwaarden, een privacy statement en een disclaimer.

Door het vroegtijdig inwinnen van juridisch advies bespaart u dure en tijdrovende procedures bij de rechter. Geen enkele ondernemer wil zijn bedrijf immers onnodig risico laten lopen.

Een juridisch conflict vermijden

Omdat een juridisch conflict veel tijd en geld kost zult u er waarschijnlijk alles aan doen om een juridisch conflict te vermijden. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u neemt kunt u toch verwikkelt raken in een dergelijk conflict. Bent u verwikkelt in een dergelijk conflict, dan kan een juridisch adviseur u daarin begeleiden en adviseren zodat het conflict niet (onnodig) escaleert.

Een jurist staat u bij met juridisch advies en indien gewenst voert hij/zij de correspondentie namens uw bedrijf. Ook kan hij optreden als onafhankelijke bemiddelaar in conflictsituaties. Mocht blijken dat een procedure onvermijdelijk is, dan zal hij er zorg voor dragen dat u op de juiste wijze wordt bijgestaan.

3 stappenplan

  • 1. Vraag en kijk rond
  • 2. Ervaringen en accreditaties
  • 3. Maak (gratis) kennis
Lees meer...