/ Algemene voorwaarden

Een juridisch adviseur kan uw algemene voorwaarden opstellen. Daarnaast kunt u bij hem terecht voor eventuele vragen en kleine aanpassingen. Ook kan de adviseur uw bestaande algemene voorwaarden of de algemene voorwaarden van uw wederpartij screenen. Hij beoordelt dan of uw algemene voorwaarden of die van de wederpartij, volgens wet- en regelgeving, onredelijke bezwarende bepalingen bevat, volledig en juist zijn.

Wederzijdse rechten en verplichtingen

In uw algemene voorwaarden kunt u duidelijk vastleggen wat de wederzijdse rechten en verplichtingen zijn van uzelf en uw klant. U kunt namelijk zaken zoals betaling, levering, aansprakelijkheid, geldigheid van offertes, boetebedingen en de hoogte van de schadevergoeding vastleggen. U sluit daarmee als ondernemer of ZZP'er niet alleen de belangrijkste risico's mee uit. Maar ook kunt u rekening houden met allerlei omstandigheden die in de toekomst tot moeilijkheden kunnen leiden.

Opstellen van algemene voorwaarden is maatwerk

Het opstellen van algemene voorwaarden vergt juridisch kennis en is maatwerk, want niet alle bepalingen die u opneemt zijn rechtsgeldig. Zo mogen uw algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn. En als u diensten of producten levert aan consumenten moet u daarnaast ook rekening houden met de de zogenoemde 'zwarte en grijze lijst' van het burgerlijk wetboek. Deze lijsten bieden extra bescherming voor consumenten. Wilt u uw algemene voorwaarden deponeren? Ook daarin kan een juridisch adviseur u adviseren en ondersteunen.

Terug naar overzicht

3 stappenplan

  • 1. Vraag en kijk rond
  • 2. Ervaringen en accreditaties
  • 3. Maak (gratis) kennis
Lees meer...